Скандалозно, Карпош Соколи ќе биде исфрлен од АБА лигата?!

953

АБА лигата го казни тимот на Карпош Соколи со 12 000 евра поради изјавата на претседателот на клубот Огнен Дедиќ кој вчера преку сосопштение истакна дека овој шампионат го водат арамии.

Сите знаат дека постои банда која ја води лигата, неа ја сочинуваат ФМП, Црвена звезда, Будуќност, Олимпија и Цедевита. Дали е нормално на функцијата претседател на АБА лигата да биде човек кој води два клуба во истото тоа натпреварување и која на своите играчи не им исплатил осум плати?“- гласеше изјавата на Дедиќ.

Покрај паричната глоба предложена  е и повеќегодишна дисквалификација на оваа екипа од АБА лигата.

Регионалниот кошаркаркси шампионт кој во новта сеозна ќе има и втора лига, одлучи да ја скрати листата учесници за првта АБА лига, па така земјва остана смао со едне претставинк МЗТ СКопје, а Капрош Соколи кој лани во дебитантската сеозна успеа да обезбеди опстанок на крајот отпадна и беше сместен во втората лига што беше и причина за револ кај Дедиќ.