Отворен новиот ексклузивен центар за Јагуар и Ленд Ровер во Скопје

849

Со авангардна музичко-сценска изведба официјално беше отворен нов ексклузивен центар за Jагуар и Ленд Ровер во Скопје, лоциран на улица Скупи и веќе е подготвен да ги услужи како постојните , така и идните заинтересирани  клиенти на  британските премиум  автомобилки марки

Врвниот квалитет и иновативноста во комбинација со легендарниот британски дизајн и креативниот инженеринг се белезите по кои е препознатлив овој бренд. Софистицираноста и беспрекорноста се главните карактеристики на новиот продажен салон, кој е дизајниран според сите стандарди на Јагуар и Ленд Ровер. Тоа што посетителите го гледаат тука е идентично со тоа што може да го видат во кој било ваков овластен центар секаде во светот.

Новиот центар за Јагуар и Ленд Ровер опфаќа 680 м2 и истиот се состои од изложбено-продажен простор за нови автомобили, како и дел за сертифицирани користени возила.

Воедно, новиот објект нуди и единствени, овластени од производителот на Јагуар и Ленд Ровер, постпродажни и сервисни услуги.

„Се гордееме што имаме привилегија да ги застапуваме најпрестижните брендови во автомобилската индустрија Јагуар и Ленд Ровер. Потпирајќи се на нашето досегашно искуство, се надеваме дека „Аутомобили груп“ ќе ги исполни очекувањата на голем број почитувачи на овие марки.

Пријатната атмосфера на објектот овозможува секој посетител да се чувствува добредојдено, а за нашите вработени претставува одлично место за работа. Како таков, новиот објект не само што го поддржува позиционирањето на марките Јагуар и Јенд Ровер, туку го става клиентот во срцето на секој дел од нашето работење.” – изјави генералниот директор на „Аутомобили груп“, г. Кочо Бураку.

На свеченото отворање говор одржа и г. Антон Талпа, регионален менаџер за продажба на Јагуар и Ленд Ровер, задолжен за европскиот регион.

Тој накратко ги запозна присутните со глобалната експанзија на овој британски производител.

Гостите што беа дел од настанот имаа можност одблиску да уживаат во изложените модели меѓу кои и новитетите Jaguar F-Pace и Land Rover Discovery.