Нема зошто Македонија повеќе да ја исмеваат: По цели 13 години, Андора си најде нова „жртва“ (Видео)

5759

Далечната 2004 година, репрезентацијата на Андора ја запиша во својата фудбалска репрезентативна историја, првата официјална победа, против тогашната селекција на Македонија.

Но судбината сакаше по цели 13 години, Андора да слави на нов официјален натпревар, и Македонија да не биде повеќе предмет на исмевање во фудбалски рамки.

Андора вечерва славеше со 1:0 против селекцијата на Унгарија, а стрелец беше Ребез.

Еве како изгледаше славјето на Андора во 2004 година по победата над Македонија.