Морничава фотографија-ова е цената на еден од најтешките спортови на денешницата

1313
Tour de France 2015 - 20/07/2015 - 16ème Etape - Bourg de Péage / Gap - 201 km - Le peloton.

Павел Пољански велосипедист на екипата Бора-Хансгрох објави слика од своите нозе, по крајот на 16-та етапа на Тур д Франс. Возачите досега поминаа 2829, 5 километри, а допрва следува најтешкиот испит гоиднава на велосипедската трка околу Франција.

Станува збор за делницата од Ле Мур до Сер-Шевалие, а велосипедистите ќе се искачуваат на надморска височина од 2 500 метри.

Ваквите форотграфии не се ништо чудно за оние кои го следат овој спорт, кој бара исклучителна физичка подготвеност.

After sixteen stages I think my legs look little tired 😬 #tourdefrance

A post shared by Paweł Poljański (@p.poljanski) on