Морбидна грешка на американски медиум: Почина Ленс Армстронг (ФОТО)

876

Поранешниот велосипедист Ленс Армстронг не е омилен лик во САД по скандалот со допинг што го предизвика пред неколку години, но некои од медиумите отидоа предалеку со омразата кон него.

Еден од нив пред крајот на минатата недела објави дека Армстронг починал, а како извор се повикува “неговата ќерка Ана”. Се разбира, поранешниот велосипедист е жив и нема ќерка Ана, а интересна беше и неговата реакција кога го прочита ова.

"The rumors of my death are greatly exaggerated." – Mark Twain

A post shared by Lance Armstrong (@lancearmstrong) on