Инцидентите во Сплит кои беа очекувани: Националистичкиот декор повторно на сцена

1149

Неколку часа пред вечерашната средба во Сплит помеѓу домаќинот Хрватска и Србија, се случиле неколку инциденти.

Како што пишува „Танјуг“ во тие инциденти, во кои според непотврдени информации, имало и приведени, учествувале навивачи на Хајдук, кои користеле пиротехнички средства.

Домаќинот Хрватска по 40 минути игра вечерва во „Спаладиум арена“ има сигурна предност пред Србија.