Драматичен пад на скијачот Торсен во Квитфилд (Видео)

1069

Норвежанецот Александер Санес Торсен, доживеа тежок пад на последната трка во која учествуваше.

Неговиот сонародник Кјетил Јансруд е победник на спустот на Светскиот куп кој се одржа во Квитфел, а победата на Јансруд беше во сенка на големиот пад кој му се случи на Торсен.

Тој беше однесен во најблискиот клинички центар, откако цели 15 минути му беше укажувана медицинска помош на местото каде што падна.

https://www.youtube.com/watch?v=TQwxMvupmPM